Ținând cont de faptul că anul acesta orice creștin este ghidat de chemarea „Familie, devino ceea ce ești!”, m-am gândit să exemplific situația critică în care se află familiile de astăzi, printr-o pildă:

„Un tată și o mamă, care erau foarte ocupați cu activitățile profesiei lor, înaintea zilei de naștere a copilului lor, trecură în mare grabă printr-un magazin de jucării. Îi explicară vânzătoarei:

–          Am vrea ceva pentru un copil micuț care să-i poată ține de urât și să-i ia sentimentul singurătății…

–          Ne pare rău, zâmbi vânzătoarea, nu avem părinți de vânzare”.

Concluzii sunt multe. Însă cea mai concretă ar fi faptul că  familiile de astăzi nu urmează exemplul Sfintei Familii, ci exemplele marilor vedete, pe care le idolatrizează. Uită ce este comunicarea, ce este iubirea, ce înseamnă relația părinte-copil, ajungând să banalizeze despărțirea, adică divorțul.  Părinții de astăzi se autoînlocuiesc cu jucării scumpe, care nu au nicio valoare în fața unui copilaș, care ar prefera o îmbrățișare, o mângâiere și un călduros „Te iubesc!

Să nu uităm însă, că oricum ar fi , trebuie să ne prețuim familia, s-o iubim și să mulțumim pentru că o avem, deoarece sunt mulți alții de vârsta noastră ,chiar și mai în vârstă , care nu știu cum e să spui „mama” și „tata cu adevărat.

În concluzie, ar trebui să conștientizăm starea critică a familiilor de astăzi și să ne formăm principii care țin de credință , datorită cărora ne vom crea o familie în care să inundăm și să fim inundați doar cu IUBIRE….

Camelia Pitica

Reclame