Încep scrierea acestui articol prin a mărturisi că a fost generat de o frumoasă ora de cateheză, în care fiecare dintre noi și-a spus părerea despre cum apare Isus în viața fiecăruia dintre noi.

Suntem tineri, bineînțeles, dar oare nu trebuie să privim și înainte? Nu trebuie să înțelegem anumite lucruri de la această vârstă? Avem două răspunsuri la acestă întrebare. Primul este reprezentat de tabăra celor care cred că totul e lapte și miere, că această vârsta e dedicată doar distracției…dar oare știu ei să se distreze avându-l pe Isus în inimă? În cele mai multe cazuri, nu…În extrema cealaltă se află cei care îmbină distracția cu ceea ce contează cu adevărat: iubirea. E de la la sine înțeles că dacă spun „iubire”, mă refer la Isus.

După primele paragrafe, veți crede poate că mă abat de la subiect, așa că ar fi bine să „intru în pâine”. Ei bine…iubire, că despre ea este vorba… „Iubește și fă ce vrei!” reprezintă regula de aur a Sf. Augustin. Dacă iubești cu adevărat atunci sigur vei face doar ceea ce este bine. Putem fi iubire, putem emana iubire, și putem vedea iubirea absolut naturală din jurul nostru: soarele mângâietor, florile parfumate și multicolore, persoanele dragi etc.

Prin toate acestea care , aparent, nu au nicio legătură vroiam șă ajung la faptul că grupul nostru de tineri este creat din iubire, unește iubire și emană iubire. Poate că am trecut printr-o perioada mai dificilă dar Speranța” trăiește…e în inimile fiecăruia dintre noi, reprezentând mereu o prioritate!

În final, mărturisesc că speranța mea e ca fiecare dintre noi să fie ghidat de frumoasa regula : „ Iubește și fă ce vrei!

Camelia Pitica

Reclame