TRUPUL  ȘI  SÂNGELE  DOMNULUI  LA  BOGDĂNEȘTI

 

          Pe data de 23 iunie 2011, orele 9.30, la Bogdănești a fost marea sărbătoare a „Trupului şi Sângelui  Domnului”. Chiar şi cei mai gârboviți , au rezistat căldurii sufocante, doar pentru  a-L  Adora pe Cel   ce se jertfește pentru noi.

În Evanghelie, ni s-a prezentat momentul în care, Isus la masă cu apostolii săi a spus : „Cine mănâncă trupul meu şi bea sângele meu are viaţa veşnică şi eu îl voi învia în ziua de apoi. Trupul meu cu adevărat este mâncare şi sângele meu cu adevărat băutură. Cine mănâncă trupul meu şi bea sângele meu rămâne în mine şi eu rămân în el.  Precum m-a trimis pe mine Tatăl cel viu şi eu trăiesc prin Tatăl, la fel şi cel care mă va mânca pe mine va trăi prin mine.”

Pr. Cristian Tiba, îndrumătorul nostru,  a susținut o predică prin care ne-a explicat marea importanță a Trupului și Sângelui Domnului, argumentând că trupul nostru este doar o carcasă ce ascunde adevăratul lucru de preț al fiecăruia: sufletul. Atât de mult ne iubește Domnul încât își jertfește Trupul și Sângele Lui, pentru noi cei care de foarte multe ori greșim , ofesându-L într-un chip nespus.

Pentru a acorda iubirea cuvenită Domnului, în sat au fost ridicate „mici temple” pentru Isus : trei corturi în care Sfântul Sacrament a fost adorat. Aceste „mici temple” ale lui Isus au fost ridicate la trei troițe din sat. Astfel casele în fața cărora Sfântul Sacrament a trecut în procesiune, fiind preamărit de cântecele credincioșilor, au fost binecuvântate. De altfel binecuvântarea pe care noi am primit-o, au primit-o și cei de acasă : bătrânii bolnavi, lucru ce ne-a determinat să simțim cum marea iubire a Domnului ne inundă sufletul tuturor!

Pot spune că am văzut ce înseamnă să ai o adevărată credință în Dumnezeu , prin bătrânii care sprijinindu-se într-o cârjă au rezistat căldurii sufocante și distanței parcurse, doar pentru a adora  Sfântul Sacrament. Acest lucru merită o mare apreciere din partea noastră și  în opinia mea trebuie luat ca exemplu.

În timp ce adoram Sfântul Sacrament, în frumoasa liniște a naturii ce-L slăvea pe Dumnezeu, îngenuncheați , ne-am întipărit în minți și în inimi că cineva este  lângă noi , indiferent de oră , zi sau circumstanță. Ei bine , acel Cineva ne-a șoptit blând că Ne iubește la infinit…

În inima mea s-a întipărit acea imagine a Domnului, iar în mintea mea răsună și acum binecuvântarea finală!

Camelia Pitica

Reclame