SFINTELE  MISIUNI  POPULARE

16 – 19 iunie 2011

 

            În această duminică, 19 iunie 2011,  a avut loc Liturghia de încheiere a Sfintelor Misiuni Populare, începute acum trei zile.

Deşi mass-media a anunţat că astăzi va fi o zi ploioasă, cerul a zâmbit mai frumos ca niciodată! Astfel, cu mici cu mari ne-am adunat în jurul frumosului altar al naturii, pentru a lua parte la Sfânta Liturghie. Preot predicator a fost Pr. Ferenţ Tancău, paroh de Baraţi. La sosirea în sătucul nostru Sfinţia sa căuta turla bisericii noastre, dar în locul acesteia a găsit…temelii puternice pe care se va ridica biserica noastră

Predicile au fost de o frumuseţe deosebită. Ni s-au „ prezentat” cele două surori care atrag după ele mult mai multe rele: beţia şi necurăţia.

De altfel, familia a fost şi ea un subiect, deoarece în zilele noastre tot mai multe familii se destramă, călcând jurământul ce l-au făcut în faţa lui Dumnezeu : „…până când moartea ne v-a despărţi !”. Părintele a mai spus că : „Acolo unde tatăl este un Iosif, unde mama este o Maria iar copilul un Isus, în acea familie este Paradisul !” Armonia din fiecare familie este atât de importantă încât trebuie să îi acordăm iubirea şi atenţia necesară!

La predica de astăzi părintele ne-a transmis că se bucură de faptul că am luat parte la Sfântul Sacrament al Spovezii prin care ne-am readus în inimi o linişte stătătoare. Dar Sfinţia sa se teme să nu îl abandonăm din nou pe Isus Cristos, prin nenumăratele păcate. Ne-a rugat să păstrăm sufletul  nostru curat, deoarece suntem tabernacole vii ale lui Isus Cristos.

Pământul şi cerul nu au loc destul pentru Dumnezeu, dar ce lucru minunat: …în inima noastre El are destul loc! Să învăţăm a nu răni inima niciunei persoane deoarece în acea inimă este Dumnezeu.

          Pe această cale doresc să îi mulţumesc încă o dată Părintelui Ferenţ Tancău, deoarece ne-a readus linişte în inimi spre calea cerului!!

Camelia Pitica

 Mai jos câteva poze de la aceste misiuni populare ţinute la Bogdăneşti şi Prăjeşti de Pr.Ferenţ Tancău

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame