ZIUA BOLNAVULUI LA BOGDĂNEŞTI

                                               „ … am fost bolnav şi voi m-aţi vizitat”( Mt. 25)

În Biserica Catolică  Ziua Mondială a Bolnavului este celebrată în mod obişnuit la 11 februarie, în Sărbătoarea Apariţiei Sfintei Fecioare la Lourdes. Deoarece la această dată este dificilă deplasarea bolnavilor la biserică, Ep. Petru Gherghel a hotărât ca la nivelul Diecezei de Iaşi această zi să fie marcată la 13 mai, când se sărbătoreşte Apariţia Sfintei Fecioare la Fatima.

„ am fost flamând şi voi mi-aţi dat să mănânc; am fost însetat şi voi mi-aţi dat să beau; am fost străin şi voi m-aţi primit; am fost gol şi voi m-aţi îmbrăcat; am fost bolnav şi voi m-aţi vizitat” ( Matei 25, 34-36).

Călăuziţi de aceste Sfinte îndemnuri, la propunerea mentorului nostru spiritual, părintele Cristian Tiba, am hotărât să marcăm şi noi, Grupul Speranţa, acest eveniment pentru a nu lăsa să treacă această zi ca una obişnuită.

Ştiam că se va celebra o Sfântă Liturghie specială pentru bolnavi şi bătrâni, deci ne-am adunat cu toţii la ora 4 după-amiază şi ne-am împărţit în grupe de câte 2-3 tineri, am mers la fiecare acasă pentru a-i ajuta să se deplaseze la biserică. Bolnavi şi bătrâni, dezorientaţi la gândul că au de îndurat o soartă atât de crudă, că au de dus o cruce care uneori li se pare prea grea pentru spatele lor gârbovit de ani şi suferinţă, ei au nevoie să înţeleagă că nu sunt singuri şi că jertfa lor îşi are rostul în drumul spre mântuire.

Enormă ne-a fost bucuria să vedem că faţa li s-a luminat cu un zâmbet de împlinire atunci când, ajunşi la biserică s-au întâlnit cu alţi consăteni cu care nu se văzuseră poate de ani de zile şi mai ales când au înţeles că acestă Liturghie a fost celebrată special pentru ei.

În acele momente am înţeles că gestul nostru nu a fost zadarnic, că aceşti bătrâni de care noi ne-am angajat să avem grijă pot cu ajutorul nostru să înveţe din nou să spere, să creadă şi să iubească.

Îl rugăm pe Domnul să ne dea sănătate, înţelepciune şi curaj pentru a reuşi să ajutăm cât mai mult şi cât mai bine!

Grupul de tineri „SPERANŢA”

Mai jos sunt cateva imagini de la evenimentele  din aceasta zi speciala


Reclame